Skąd się biorą problemy ze wzwodem?



Istotnym
elementem mającym wpływ na potencję jest
odpowiednie jedzenie.
Zbilansowana dieta jest w stanie poprawić nie tylko poziom potencji, ale
też płodność. Zwróćmy najpierw
uwagę na to, co tracimy podczas
wytrysku. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
wówczas do dosyć
poważnych ubytków selenu.
Możemy go unormować spożywając
niektóre ryby, wybrane orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Inny bardzo
istotny element w naszej diecie to cynk, który odpowiada za
syntezę testosteronu, ten natomiast
wpływa na popęd
seksualny. W chwili
picia alkoholu czy
palenia papierosów tracimy cynk,
ale łatwo go uzupełnić
przez potrawy strączkowe, niektóre
ryby, białe mięso, żółtka jaj czy
ostrygi.
Niesamowicie
ważnym składnikiem jest także
arginina, stanowiąca 80 procent
spermy. Arginina powiększa
wytwarzanie spermy i wydłuża żywotność plemników. Składnik ten bierze udział
także w czasie chemicznej
zmiany w tlenek azotu, co sprawia,
że naczynia krwionośne ulegają
rozkurczeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich składnikach
jak kakao, wołowina, nerkowce, niektóre ryby, orzechy, słonecznik czy indyk.
Trzeba zwrócić
także uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, która jest
określana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, zarodkach pszenicy a także
ciemnym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, jaka działa na
odpowiednie działanie
hormonów. Jeśli chcemy
unormować jego poziom warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



tania viagra
cialis cena